HTML

Archívum

Evian március

2008.03.30. 19:02 gyurma99

Lausanne-ból hajóval mentünk át Evian-ba, Franacia részre. 30 SFr a jegy. Utolsó pillanatban értünk a kikötőbe. Már épp elhúzták a feljáró hidat, de látták hogy jövünk és visszatette a matróz. Jegyet fent vettünk a hajón.

Evian egy nyugodt kisváros. Van pár szálloda, az ásványvíz üzem, múzeum, meg a kaszinó. A kaszinóba nincs belépő díj, csak igazolvány alapján beírnak. Sok idős mamika játszott a gépeken. 20 cent és 50 centes gépek vannak. Rulett nincs.

Mi kipróbáltuk a 20 centest. Kb 30 percet játszottunk, megakartuk nyerni az ebéd árát, de sajnos nem nyertünk, csak vesztettünk. De közben ha volt pár 2-3 eurós nyeremény annak nagyon örültünk :-)

Ebédelni egy török kebab-hoz mentünk a kaszinótól kifelé nyugatra lévő részen. Óriásiadagot adott 8 euro-ért. A tulaj jó fej volt, nagyon mondta hogy a kávé milyen erős, vigyázzunk. Finom volt, de semmi extra erősség.

Hazafelé a Lausanne-i aluljáróban hallottunk egy citerást játszani. Magyar fickó énekelt. Jó volt hallani, pár szót beszélgettem vele. Rendszeresen jár svájcba, németországba utca zenélni. Azt mondja szeretik hallgatni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://svajci.blog.hu/api/trackback/id/tr28403489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása